Azteconline.com

Aztechonline.com

Çfarë bën kompania juaj dhe si nisi ideja për ketë biznes?

Ideja për të nisur një biznes e-commerce nisi së pari nga dëshira për të sjellë shërbime dhe produkte të një cilësie të lartë në Kosovë dhe së dyti nga nevoja që kishte ky treg sipas nesh për t’u përmirësuar. Sipas nesh, tregu i e-commerce në Kosovë kishte boshllëqe dhe disa shërbime duheshin përmirësuar dhe e pamë të arsyeshme që mund të ofronim dicka më të mirë. Ideja e këtij biznesi është t’u ofrojë klientëve në Kosovë produkte, shërbime dhe produkte të cilësisë së mirë nga marka të njohura. Aktualisht ne shesim pajisje elektronike që nga elektroshtëpiaket, pajisjet për amvisa, kujdes personal, audio-vizuale, telefona, etj.

Cilat ishin sfidat më të mëdha dhe si i keni zgjidhur/kapërcyer ato?

Sfida kryesore ishte t’i përgjigjeshim pyetjes se si mund t’i ofronim klientëve dicka ndryshe pasi konkurrenca ishte e madhe. Për të tejkaluar këtë sfidë fillimisht mendoj se na ka shërbyer mentaliteti i skuadrës. Ne nuk kemi parë kurrë asgjë si pengesë por si mundësi. Sic thamë edhe me lartë ne kishim studiuar se cfarë mund të bëhej më mirë dhe duke zgjidhur këtë sollëm dicka ndryshe. Gjërat madje shkuan edhe më mirë nga sa e prisnim pasi ëebfaqja u pëlqye shumë shpejtë nga përdoruesit dhe u vizitua mënjëherë nga një numër i madh njerëzish.

Çfarë strategjie përdorni për t’u njohur në treg si një histori suksesi në e-commerce? Cili është fokusi juaj kryesor?

Që prej ditës së pari që kemi nisur fokusi kryesor kanë qenë blerësit dhe në përvojën e blerjes në ëebfaqen tonë. Pra qe blerësi të gjente produktin që dëshironte, me cilësinë më të mirë por edhe që i gjithë procesi i blerjes të ishte sa më komod në mënyrë që ai të rikthehej tek ne nuk t’i nevojitej dicka tjetër. Kjo është vetëm një pjesë e strategjisë pasi ne gjithashtu përqendrohemi shumë që të kemi një strategji marketing sa më efikase, dizajne sa më tërheqëse dhe mundohemi të ndjekim trendet më të fundit si në produkte dhe në marketing.

Cili ka qenë impakti juaj në tregun e e-commerce? Për çfarë jeni më krenarë?

Ne tani festuam 2 vjetorin e hapjes së dyqanit tonë të e-commerce dhe kemi bërë një ndryshim të rëndësishëm në mënyrën se si operohet në tregun tonë, duke ofruar shpërndarje të shpejtë, produkte cilësore dhe shërbim të mirë pas shitjes.

A mund të na flisni për ekipin që qëndron pas kësaj historie suksesi? Cilat janë vlerat e tyre dhe cfarë i mban të motivuar?

Në ekipin tonë janë 6 persona që ndajnë pozicione mes tyre nga menaxhimi i faqes së internetit, krijimi i strategjive të marketingut për të përmirësuar shitjet, dizajni, strategjitë e mediave sociale etj.

Ne kemi njerëz shumë të kualifikuar në ekipin tonë, mendjehapur, punëtorë, dhe që punojnë çdo ditë që dyqani ynë e-commerce të përfaqësohet në tregun e Kosovës në mënyrën më të mirë.

Mund të themi se kemi këtu atë që e konsiderojmë si një ekip me motivim mjaft të lartë. Motivohemi më së shumti nga suksesi ynë i përditshëm dhe ideja se ajo që po bëjmë po ndryshon mënyrën se si funksionojnë dyqanet e e-commerce në Kosovë.

Histori të tjera suksesi

A e dinit?

77% e blerësve online në Kosovë po blejnë rroba. (Eurostat)

Zbulo më shumë

Abonimi në buletin

Merrni njoftime kur moduli tjetër të jetë i disponueshëm

.

Legal disclaimer: This geographical map is for informational purposes only and does not constitute recognition of international boundaries or regions; GIZ makes no claims concerning the validity, accuracy or completeness of the maps nor assumes any liability resulting from the use of the information therein.

North Macedonia

Popullsia 2072531
Popullsia e moshës 16-64 vjeç 1434451
Përdorimi i internetit 84%
Blerësit në internet 40%
Monedha Macedonian denar
PBB për frymë, PPP 17015.23

Albania

Popullsia 2837743
Popullsia e moshës 16-64 vjeç 1931355
Përdorimi i internetit 70% (2019)
Blerësit në internet 10% (2019)
Monedha Albanian lek
PBB për frymë, PPP 13899.93

Serbia

Popullsia 6908224
Popullsia e moshës 16-64 vjeç 4530026
Përdorimi i internetit 79%
Blerësit në internet 48%
Monedha Serbian dinar
PBB për frymë, PPP 19366.76

Kosovo

Popullsia 1775378
Popullsia e moshës 16-64 vjeç /
Përdorimi i internetit 97%
Blerësit në internet 47%
Monedha European euro
PBB për frymë, PPP 11383.4

Bosnia & Herzegovina

Popullsia 3280815
Popullsia e moshës 16-64 vjeç 2216576
Përdorimi i internetit 74%
Blerësit në internet 38%
Monedha Bosnia and Herzegovina convertible mark
PBB për frymë, PPP 15732.84

Moldova

Popullsia 2620495
Popullsia e moshës 16-64 vjeç 1876763
Përdorimi i internetit 76%
Blerësit në internet 34%
Monedha Moldovan leu
PBB për frymë, PPP 12995.56

Montenegro

Popullsia 621306
Popullsia e moshës 16-64 vjeç 411215
Përdorimi i internetit 79%
Blerësit në internet 29%
Monedha European euro
PBB për frymë, PPP 20542.71

Qendra e burimeve dhe informacionit mbi aspektet kyçe të tregtisë elektronike për të gjithë anëtarët e CEFTA-s

ECOMMERCE FOR ALL

Zbulo më shumë Zbulo më shumë
* Ky përcaktim nuk sjell asnjë pasojë në qëndrimet mbi statusin dhe është në përputhje me RKSKB 1244 ( Rezoluta e Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara) dhe Opinionin e GJND-së për shpalljen e pavarësisë së Kosovës.

Zbatues në Kosovë