Moduli 2

 

Trendi i blerjeve online në Kosovë po rritet në mënyrë të pandalshme. Sipas hulumtimeve të fundit, deri në 47% e qytetarëve të Kosovës përdorin pagesën online, dhe në vitin 2021, sipas të dhënave që kemi për tregtinë online.

Këto të dhëna nuk përfshijnë trafikun që është realizuar gjatë pagesës me dorëzim, i cili është ende pjesa dërrmuese e transaksioneve të krijuara nëpërmjet internetit. Edhe pse kjo rritje e madhe është pjesërisht rezultat i periudhës së pandemisë, sipas analizës sonë, tregtia elektronike vazhdon të rritet.

Gjithashtu, ndërgjegjësimi për avantazhet e përdorimit të një dyqani online po rritet vazhdimisht, kështu që nuk është për t’u habitur që gjithnjë e më shumë sipërmarrës pajtohen se krijimi i një dyqani në internet është një nga vendimet më fitimprurëse të biznesit sot.
Me këtë në mendje, ne kemi krijuar module dhe mjete që do të ndihmojnë këdo që dëshiron të fillojë një biznes në internet.

Përmes këtij moduli, ju do të mund të njiheni me rregulloret e nevojshme që janë pjesë kyçe e menaxhimit të suksesshëm të biznesit në fushën e tregtisë elektronike.

Moduli 1 i platformës trajton rregullimin e tregtisë elektronike, përmban ligje që lidhen me krijimin dhe drejtimin e një biznesi në e-commerce, si dhe të gjitha informacionet tjera të nevojshme për të hapur ligjërisht dyqanin tuaj online.

Në këtë modul do të gjeni një udhëzues që tregon në mënyrë interaktive se si të hapni një kompani e-commerce, shitjen brenda dhe jashtë vendit, si të mbroheni konsumatorët dhe cilat ligje lidhen me themelimin, menaxhimin dhe biznesin e e-commerce.

Moduli 1 përbëhet nga:

  • Udhëzues në internet që shpjegojnë rregulloren e tregtisë elektronike
  • Fjalor i termave në tregtinë elektronike
  • Ligjet që ndikojnë dhe janë të nevojshme kur punoni në tregtinë elektronike
  • Dokumentet dhe materialet që do t’u shërbejnë të gjithë e-tregtarëve potencial dhe ekzistues në biznes